In de kijker

Dwars door Hasselt 

Deze leerlingen liepen mee aan Dwars door Hasselt. Mathis (6A) liep zelfs mee aan de 10 km. 

Proficiat aan alle deelnemers!

Kameleoncross 

Vrijdag 8 oktober liepen alle leerlingen van het lager onderwijs mee met de Kameleoncross. De leerlingen konden zich inschrijven voor de funloop of de competitieloop. Iedereen heeft zich zeer fair play gedragen. Alle kinderen liepen op hun best en langs de zijkant werd er heel goed gesupporterd. 

Wat een succes! 

 

Good cook vijfde leerjaar 

Op donderdag 30 september kwam Elke van Good Cook. Ze leerde ons dat elk seizoen eigen fruit en groenten heeft. Bijvoorbeeld in de zomer tomaten en courgette, in de lente sla en aardbeien en in de herfst pompoen en broccoli. Zij heeft ons ook verteld dat je best geen aardbeien in de winter koopt omdat ze dan in serres moeten groeien. Je moet ook niet teveel groenten en fruit kopen van andere landen, want dat moet met het vliegtuig of de boot komen en dat is niet goed voor de planeet. Toen begonnen we met koken. We maakten piratendip, kampioenenwraps, appellolly’s en wonderworteldip. Daarna mochten we alles opeten. Dat was lekker! 

We kregen ook als beloning een schort en een rugzak. Daarin zat een receptenboekje met alle recepten. 

Het was heel leuk en lekker! 

Tijd voor de boterhammen. Samen picknicken met zelfgemaakte boterhammetjes met speculaas. Wat hebben we gesmuld. Dan nog eventjes tijd om ons even uit te leven in de speeltuin.

Hoog tijd om de flamingo’s te gaan zoeken. Maar wat hadden die zich goed verstopt. En ook het lezen van het plannetje wilde niet goed lukken. Dan maar de dierenverzorger aanspreken. Vol enthousiasme gingen de kleuters vragen waar we de flamingo’s konden vinden. En dan eindelijk zagen we de mooie roze flamingo’s in de grote volière.

Bezoekje aan Pakawi Park 23/9/2021

Een dag waar we met zijn allen enorm naar uitgekeken hadden. En wat een leuke zonnige dag dan ook nog! Om 9u stond de bus vertrekkensklaar. Voor veel kleuters al een avontuur op zich. Na een klein uurtje kwamen we dan aan bij Pakawi Park. Nog even wachten tot de poort openging en dan mochten we gaan ontdekken.

Als eerste kwamen we aan bij de kooi van de apen. De apen waren wel niet zo heel erg blij met ons bezoek. De bloemkool, de tomaten en de wortels werden in de lucht gegooid. Overal vlogen er stukjes in het rond. “Oei, maar snel naar een ander dier”, dachten de kleuters.

We kwamen langs de tijgers, de panters, de roofvogels, de beren en de wolven. We zagen ook stokstaartjes en verschillende soorten apen. De leeuw was nog een beetje moe en lag in de zon te rusten. Op het einde van de dag zijn we nog eens een kijkje gaan nemen en toen lag hij als een koning op zijn steen. Wat een prachtig dier!

Maar het hoogtepunt van de dag waren toch wel de olifanten en de giraffen. De giraf kwam zo kortbij dat we hem zelfs konden aaien. Voor veel kleuters een unieke belevenis. Wat een lange nek vol met vlekken.

Om 14u15 kropen we moe, maar heel tevreden terug in de bus. Hier en daar werd er al eens een oogje dichtgedaan, maar iedereen was heel enthousiast over onze leuke dag!!