In de kijker

Nestkastjes bouwen 5A + 5B

Op 20 oktober hebben 5A en 5B nestkastjes gemaakt. Die dag moesten we een hamer en werkhandschoenen meebrengen. Eerst kregen we uitleg over verschillende vogels, nadien gingen we aan de slag.We kregen plankjes: 1 grote, 1 iets kleinere, 1 grote plank met een gaatje en een boven- en een onderkant. Die plankjes moesten we aan elkaar vastmaken met spijkers. Er was 1 kromme spijker om het deurtje dicht te houden.  Nadien mochten we de nestkastjes versieren met wasco-krijtjes. Het was hard werken, maar het was super leuk!

Nu pronken onze nestkastjes tegen de gevels van de school. Wie heeft ze al gezien? Mooi he!

Waterklassen 6A+B

Wij hebben waterklassen gedaan. Daar leerden we allemaal dingen over water. We hebben gewandeld en gekeken waar afval lag en waar er rioolputten waren. We keken waar het water het meest bij elkaar komt. We deden ook een quiz en spelletjes. Het was erg fijn!

Kameleoncross 11/10

Op de zonnige dinsdagnamiddag van 11 oktober liepen alle leerlingen van het lager onderwijs de Kameleoncross. De leerlingen konden kiezen tussen de competitieloop en de funloop. Alle leerlingen gaven het beste van zichzelf. De snelste leerlingen per leerjaar werden extra in de kijker gezet en kregen een gepaste medaille. Na de kameleoncross verdienden alle leerlingen een lekker peer.